onsdag 14. desember 2016

Martyren



Trygve Skaug er norsk låtskriver, tekstforfatter og poesitype. Med sangen Martyren ble han kjent for det norske folk og de likte hva de hørte. Siden har Trygve markert seg som en sterk stemme og nyskapende kunstner.

Vi fikk et møte med Trygve i Odda. Hva tenker han om sin sang Martyren?

Film 1: 



Hør igjennom sangen og les teksten sammen med de andre i gruppen din.

I filmen over forteller Trygve om hvordan prosessen begynte. Teksten starter med et betraktende perspektiv av en annen. Han forteller en annens historie. Han lar seg inspirere av andre han møter og de omgivelsene han har rundt seg.

Oppgave:
Reflekter over hva du har opplevd i dag. Noe som kunne vært en start på en sang. En hendelse, et øyeblikk, en liten detalje, et glimt. Noe du observerte eller noen du så gjøre noe.

Fortell det til de andre i gruppen og noter stikkord. Dette kan være starten på en sang :-)

Film 2: 



En historie kan være inspirert av andre. Du betrakter og beskriver. Men på et punkt kan en sangtekst begynne å handle om forfatteren selv. Det blir et personlig perspektiv. Plutselig er en annen persons historie blitt en del av deg.

Oppgave:
Se på historiene fra forrige oppgave: Vel en annens historie og plasser deg selv i en lignende situasjon. Fortell til gruppa hva du har opplevd.

Hvorfor skjer det at man kan relatere til andres historier? Blir historiene annerledes når de fremføres live enn om de spilles av på nettet?

Film 3: 



Tekst skal bli musikk. Trygve har mange ideer for arrangementet i eget hode, men er åpen for innspill. Hvordan kan man virkelig lytte til sangen? prøv!

Oppgave:
Lytt igjennom hele sangen en gang til. Høre spesielt på trommene. Her er det altså trommeslageren som setter det endelig preg på historien.

  • Hva er det ved trommespillet?
  • Hvilken kvalitet er det Trygve likte?
  • Hva i sangens historie er det trommene representerer?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar